De site voor de meest smakelijke gerechten

Citroen taart

By Coen    

september 2, 2019

Deze eenvoudige citroen taart barst van de verse citroen en is gecombineerd met een perfecte crackerkorst uit Graham. Ik heb veel citroen taart-recepten in mijn dag getest en dit is mijn favoriet!

Hoe maak je een citroen taart

Als ik een taart maak, wil ik ervoor zorgen dat elk onderdeel perfect is. Voor een citroentaart specifiek, het moet een zuivere citroensmaak hebben en het moet zijdezacht zijn. Ik vind het heerlijk dat dit recept zeker allebei omvat! Zorg ervoor dat de ingrediënten voor het vullen van de citroentaart gedurende een bepaalde tijd in een mixer worden gemengd, zodat ze romig zijn en een structuur hebben zoals fluweel.

Ingredients

1 1/2 c (127 g) gemalen graham crackers

6 el. (88 g) boter, gesmolten

1/3 c (75 g) kristalsuiker

Taartvulling

3 c gezoete gecondenseerde melk kan ook twee blikken van 14 ounce gebruiken, wat ongeveer 2 2/3 kopjes is

3 (54 g) grote eierdooiers

2/3 c versgeperst citroensap ongeveer 2 citroenen

1/8 theelepel. koosjer zout

Slagroom

2 c (476g) zware slagroom

2 eetlepels. banketbakkerssuiker

1 theelepel. McCormick vanille-extract

Citroenrasp voor garnering

Directions

Korst

1Combineer gemalen graham cracker, gesmolten boter en suiker in een middelgrote kom. Meng goed en druk in ingevette taartvorm. (Ik geef de voorkeur aan een 9-inch taartvorm met dit recept)

2Bak gedurende 8 minuten op 350 ° F.

3Haal voorzichtig uit de oven.

Taartvulling

1Terwijl pasteikorst gemixte, gecondenseerde melk, eigeel, citroensap en zout in een mixer mengt. Draai de mixer op middelmatig en meng goed gedurende ongeveer 3-4 minuten.

2Giet in gebakken pasteikorst en bak gedurende 10 minuten op 350 ° F.

3Haal uit de oven en laat ongeveer 10 minuten rusten op het aanrecht. Plaats taart in de koelkast gedurende 1-2 uur om in te stellen.

Slagroom

1Als u klaar bent om taart te serveren, meng dan slagroom, banketbakkerssuiker en vanille in een schone en gekoelde kom van een standaardmenger voorzien van de gardeopzet. Klop tot een pluizige, ongeveer 3 minuten. (Kan ook een handmixer gebruiken)

2Schep op afgekoelde citroentaart en serveer onmiddellijk. (Als u citroenschil als garnering gebruikt, voeg dan toe voor het serveren.)

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch