De site voor de meest smakelijke gerechten

Citroen cupcake’s

By Coen      

augustus 27, 2019

Verwarm de oven op 180C / 160C ventilator / gas 4 en bekleed een 12-gaats muffinblik met cupcake- of muffinhulzen. Meng de bloem, suiker, citroenschil en maanzaad samen in een grote mengkom. Klop de eieren in de yoghurt en smeer deze met de gesmolten boter in de droge ingrediënten.

Ingredients

Tijd: 1 uur

225 g zelfrijzende bloem

175g gouden basterdsuiker

Schil 2 citroenen

Lemon

Ovaal van vorm, met een uitgesproken uitstulping aan één kant, zijn citroenen een van de meest veelzijdige vruchten ...

1 eetlepel maanzaad, geroosterd

3 eieren

100g natuurlijke yoghurt

175 g boter , smolt en koelde een beetje

Voor de kers

225 g boter , verzacht

400 gr poedersuiker, gezeefd

Sap 1 citroen

Paar druppels gele voedselkleuring

Glazuurbloemen of gele hagelslag, om te versieren

Directions

Bereidingswijze van de cupcakes

1Verwarm de oven op 180C / 160C ventilator / gas 4 en bekleed een 12-gaats muffinblik met cupcake- of muffinhulzen.

2Meng de bloem, suiker, citroenschil en maanzaad samen in een grote mengkom.

3Klop de eieren in de yoghurt en smeer deze met de gesmolten boter in de droge ingrediënten.

4Meng het geheel met een houten lepel of klop het tot klontvrij en verdeel het tussen de kisten.

5Bak gedurende 20-22 minuten totdat een prikker erin prikt er schoon uitkomt - de cakes zullen nog steeds redelijk bleek bovenop blijven.

6Laat 5 minuten afkoelen in het blik en til het voorzichtig op een rooster om de koeling te beëindigen.

7Om te ijsberen, klop je de zachte boter tot deze heel zacht is in een grote kom, en sla geleidelijk aan in de poedersuiker en het citroensap.

8Roer genoeg kleurstof voor een bleke citroenkleur en schep het glazuur in een spuitzak met een groot stervormig mondstuk.

9IJst één koek per keer, houdt de spuitzak bijna rechtop met het mondstuk ongeveer 1 cm van het oppervlak van de taart.

10Breng een spiraal ijsvorming rond de rand aan en pauzeer om de stroom te verbreken voordat je het mondstuk enigszins naar het midden verplaatst en een tweede, kleinere spiraal doorsteekt die doorloopt tot er geen openingen in het midden zijn.

11Steek het spuitmondje enigszins in de glazuur terwijl je stopt met persen om het netjes af te werken.

12Herhaal dit om alle taarten te bedekken, en bedek ze vervolgens met suikerdecoraties of strooi ze uit met hagelslag.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch