De site voor de meest smakelijke gerechten

Cigkofte

By Coen      

januari 13, 2020

Cigkofte is een Turks gerecht dat met rauw vlees, pittige kruiden en bulgur wordt gemaakt. Er is ook een vegetarische variant ervan, het vlees wordt vervangen door gemalen walnoten. Hierbij wordt de kruiden ook extra versterkt en wordt er ook smaakvervangers erin toegevoegd zodat de gemalen walnoten een vlees smaak krijgt. Cigkofte wordt meestal gereserveerd met durum of met salade. Cigkofte is een hoofdgerecht en komt oorspronkelijk uit zuidoost Turkije (dit zijn de veelgekozen gerecht in Adana en Sanliurfa). Tegenwoordig wordt dit geserveerd als hapje of bijgerecht aan toeristen. Cig kofte wordt altijd groot gereserveerd en altijd voor een groot groep mensen.

Ingredients

6 personen

3 uien

4 teentjes knoflook

Handje peterselie

Handje bosuien

2 eetlepel zout

2 eetlepel komijn

2 theelepel zwarte peper

2 eetlepel zonnebloemolie

3 eetlepel peperpuree

3 eetlepel tomatenpuree

4 eetlepel rode peper

300 gram bulgur

300 gram rundergehakt

Directions

1Begin ten eerste met het snijden van 2 uien, peterselie en knoflook snij dit in kleine stukjes.

2Pak vervolgens een schaal en leg hier de bulgur erop.

3Vervolgens voeg je aan de bulgur zwarte/rode peper, komijn en zout toe.

4Voeg vervolgens de tomatenpuree en peperpuree eraan toe.

5Voeg nu de fijngesneden uien erbij toe.

6Nu moet je de tomaten snijden, doe dit niet te hard probeer de tomaat fijn te snijden.

7Het is de bedoeling dat we het sap van de tomaat later nodig hebben.

8Voeg nu de gesneden tomaat aan de bulgur net als de rest van de ingrediënten, voeg vervolgens ook zonnebloemolie (één eetlepel) erbij toe.

9Kneed stevig nu het mengsel in één geheel, doe dit 30 minuten lang.

10De bedoeling is dat het deeg niet te hard of te zacht wordt het moet net tussen in zitten.

11Zorg ervoor dat de kofte niet aan je handen plakt, als dit niet gebeurt ben je goed bezig met het bereiden van de cig kofte.

12Wanneer je bezig bent met het kneden kan je het beste het deeg een bal van maken, nadat het deeg een soort balletje is geworden maak het dan weer plat (doe dit ongeveer 5 a 7 keer).

13Nadat je klaar bent met kneden voeg je gehakt eraan toe.

14Daarna is het de bedoeling dat je weer hetzelfde proces wat je voorheen deed, weer gaat herhalen doe dit voor zeker 30 minuten zodat het deeg met gehakt goed is gekneed.

15Nu is het de bedoeling dat je één eetlepel zonnebloemolie, peterselie en gesneden bosuien erbij toe.

16Kneed het deeg na het toevoegen van deze ingrediënten weer voor zeker 15 minuten.

17Laat de cig kofte voor 15 minuten stil.

18Nadat je cig kofte voor zeker 15 minuten hebt laten rusten, pak je een portie van de cig kofte en maak je een oval vorm ervan.

19Plaats de cig kofte op een schaal of bord, doe dit totdat de cig kofte op is.

20Je kunt er nog salade erbij zetten en dit vervolgens serveren aan je vrienden of familie leden.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch