De site voor de meest smakelijke gerechten

Chocoladetaart

By Coen      

december 12, 2018

Wil je zelf chocoladetaart maken? Dan kun je nu ons recept opvolgen en dit is geschikt voor tien personen. Het bevat 575 kcal voedingswaarden. In totaal heb 30 minuten nodig om de chocoladetaart te bereiden en het wachten duurt twee uur.

Ingredients

Zout - 1 mespuntje

Cacaopoeder - 4 el

Zelfrijzend bakmeel - 225 gram

Pure chocolade 72% - 200 gram

Witte basterdsuiker - 175 gram

Boter - 100 gram

Gecondenseerde melk (blikje) - 397 gram

Kraanwater (gekookt) - 100 ml

Eieren - 2 stuks

Melkchocolade - 150 gram

Slagroom (beker à 250 ml) - 250 ml

Voorbereiding : 15 minuten

Bereidingstijd : 03u 30min

Personen : 10

Keukenspullen

bakpapier

springvorm (Ø 20 cm)

satéprikker

Directions

1Je verwarmt voor de chocoladetaart eerst de oven op 175 °C.

2Als de oven warm wordt bekleed je alvast de bodem van de springvorm met bakpapier en dan vet je de randen in met boter.

3Dan zeef je het bakmeel, de cacao en het zout in een kom.

4Dan hak je de pure chocolade grof.

5Neem dan de suiker, boter en de helft van de pure chocolade en ook de gecondenseerde melk en kokend water en doe dit samen in een pan.

6Dan verwarm je het geheel al roerend op laag vuur tot een gladde massa.

7Dit voeg je toe aan het bakmeel in de kom. Roer het dan tot een stevig geheel.

8Dan kop je de eieren los, en deze voeg je toe en roer je er door heen.

9Dan schenk je het mengsel in de springvorm en bak je ongeveer 55 min. in het midden van de oven.

10Dan hak je in de tussentijd de melkchocolade fijn. Dan neem je de rest van de pure chocolade en dit doe je in een kom.

11Dan controleer je de gaarheid door een satéprikker in het midden van de taart te steken.

12Dan verhit je de slagroom tot tegen de kook aan. Dit schenk je dan in de kom en meng je al roerend tot de chocolade gesmolten is.

13Dan klop je de chocolade met de mixer tot een glanzende massa en dan laat je het ongeveer een half uur op kamertemperatuur opstijven.

14Dan neem je de taart uit de oven en deze laat je een half uur afkoelen.

15Dan verwijder je de vorm en laat je deze ongeveer 1.5 uur volledig afkoelen.

16Dan snijd je de taart horizontaal doormidden.

17Dan bestrijk je de bovenkant en beide helften met het chocolademengsel.

18Als laatste leg je de helften weer op elkaar.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch