De site voor de meest smakelijke gerechten

Chocolade kersentaart

By Coen      

december 12, 2018

De lekkerste chocolade kersentaart kun je nu zelf maken! Het valt in de categorie taart en gebak. Dit chocolade kersentaart recept is geschikt voor acht porties en binnen 55 minuten zet jij deze chocolade kersentaart op tafel.

Ingredients

75 gram pure chocolade, grof gehakt 325 gram boter op kamertemperatuur

125 gram suiker

6 eieren, gesplitst

125 gram bloem, gezeefd

1 theelepel bakpoeder

75 gram poedersuiker

2-3 eetlepels kirsch

200 gram kersenjam

zwarte kersen, pot à 370 milliliter, uitgelekt

50 gram melkchocolade

springvorm (doorsnede 24 cm)

Directions

1Je smelt 150 gram chocolade in een hittebestendige kom. Dit kun je het beste doen boven een pan met heet water (au bain marie).

2Let goed op dat de kom het water niet mag raken. Laat dan het geheel een beetje afkoelen.

3Dan verwarm je de oven voor op 160 graden.

4Dan bekleed je de bodem van de bakvorm met bakpapier.

5Neem dan de boter en vet de randen in.

6Dan klop je met een mixer 125 gram boter met de suiker zacht.

7Dan klop je de eidooiers er een voor een doorheen en dan voeg je de chocolade toe en klop je het glad.

8Dan maak je de kom vetvrij met keukenpapier en azijn en dan klop je de eiwitten stijf.

9Neem dan de bloem en meng deze met het bakpoeder.

10Dan spatel je de eiwitten en de bloem om en om door het beslag.

11Dan schenk je het geheel in de vorm en bak je het in 50-55 minuten gaar.

12Dan laat je het vervolgens afkoelen en verwijder je de vorm.

13Dan smelt je 125 gram chocolade.

14Je klopt nu 200 gram boter met de poedersuiker romig en daar klop je dan de chocolade doorheen.

15Dan snijd je de taart horizontaal door midden.

16Dan besprenkel je de helft met kirsch en schep je er de jam op.

17Dan leg je daar de andere helft op en je bestrijkt de taart met de crème.

18Dan garneer je het met de kersen en de geraspte chocolade.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch