De site voor de meest smakelijke gerechten

Cheesecake maken

By Coen      

december 12, 2018

Cheesecake mag nooit een bron van iets anders zijn dan pure gelukzaligheid. Geen nood. Geen frustratie. Zeker nooit tranen. Alleen dromerige, decadente, non-stop gelukzaligheid.

Ingredients

Korst

1 1/2 kopjes cracker kruimels

1/4 kop suiker

5 eetlepels + 1 theelepel (1/3 kop) gesmolten boter

1/8 theelepel zout

Vulling

2 kopjes (2 grote pakjes) roomkaas, bij kamertemperatuur

2 grote eieren

2/3 kop suiker

1 theelepel vanille-extract

Topping (optie)

een zak bevroren frambozen, een karige 3 kopjes

1 tot 3 eetlepels suiker, naar smaak

snufje gemalen kaneel

Directions

1Selecteer een taartvorm waarvan de binnenkant ten minste 9 cm is en waarvan de hoogte ten minste 1,4 cm is. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2Maak de korst door alle korst ingredi├źnten bij elkaar te roeren, meng tot ze grondig zijn gecombineerd.

3Druk de kruimels in de bodem en langs de zijkanten van de taartvorm, waardoor er een dikkere laag aan de onderkant ontstaat dan aan de zijkanten.

4Maak de vulling door de roomkaas en de suiker tot kamertemperatuur te mengen tot een gladde massa. Meng de eieren en de vanille erdoor en meng opnieuw tot een glad mengsel. Gebruik een mixer set op lage en gemiddelde snelheid om te voorkomen dat er te veel lucht in het beslag terechtkomt. Om klonters te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de roomkaas zacht wordt en / of op kamertemperatuur zit.

5Zet de taartvorm op een bakplaat, dit maakt het gemakkelijker om de cake in en uit de oven te transporteren, en het beschermt ook de bodem van de korst tegen mogelijke brandwonden. Giet de vulling in de korst.

6Plaats de Cheesecake in de oven. Bak het 20 minuten, voeg dan een korstschild toe, of bescherm de korst met stroken aluminiumfolie. Bak nog eens 10 minuten (in totaal ongeveer 30 minuten). Een thermometer met directe aflezing die in de korst 1 cm vanaf de rand is geplaatst, moet tussen 165 graden en 170 graden liggen, anders ziet de vulling er helemaal niet uit in het midden.

7Haal de Cheesecake uit de oven en plaats hem op een rooster om af te koelen terwijl je de topping maakt. Zodra de cake is afgekoeld, moet je deze in de koelkast bewaren totdat je klaar bent om hem te serveren.

8Om de topping te maken, plaatst u de bevroren frambozen in een kom om te ontdooien. Je kunt het proces versnellen met een snelle trip door de magnetron, maar laat de bessen niet koken.

9Voeg 1 tot 2 eetlepels kristalsuiker toe naar smaak. Roer er een snufje gemalen kaneel bij indien gewenst.

10Schep de topping over de Cheesecake en snijd de Cheesecake in plakjes om te serveren. Snijd het eerst in plakjes en schep daarna elke plakje met een klodder topping.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch