De site voor de meest smakelijke gerechten

Cake maken

By Coen      

december 12, 2018

Zelf cake maken, dat is toch een leuke bezigheid? Denk eens aan die heerlijke lucht die dan in de keuken hangt. Veel mensen zijn er dol op en gaan daarom graag zelf cake maken.

Ingredients

250g cakemeel

250g boter

250g fijne kristalsuiker

1 mespunt zout

5 eieren

1 vanillestokje Onderkant formulier

Keukenspullen

cakevorm (30cm)

satéprikker

Directions

1Eerst verwarm je de oven voor op 180 °C.

2In de tussentijd dat de oven gaat voorverwarmen vet je de cakevorm in en bestuif je deze met een eetlepel cakemeel.

3Neem dan de boter, suiker en het zout en doe dit allemaal samen in een beslagkom en klop het in 10 min. met een mixer tot een luchtige massa.

4Dan neem je de eieren en deze klop je er 1 voor 1 doorheen. Je voegt het volgende ei pas toen wanneer het vorige ei volledig is opgenomen.

5Neem nu het vanillestokje en snijdt dit open en schraap het merg er met een mespunt uit.

6Nu neem je het cakemeel en dit zeef je boven het beslag en spatel je er met het merg doorheen.

7Neem nu het beslag en schep dit in de vorm en zet de vorm in het midden van de oven.

8De oventemperatuur dien je wel te verlagen naar 170 °C en bak de cake in ongeveer een uur goudbruin.

9Na vijftig minuten kun je de gaarheid van de cake controleren. Je prikt dan met een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uit komt, dan is de cake gaar.

10Zet dan de oven uit en laat de cake afkoelen in de vorm.

11Is de cake afgekoeld? Dan kun je een bord nemen en hier de cake op plaatsen en vervolgens snijden en serveren aan je gasten.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch