De site voor de meest smakelijke gerechten

Bruinebonensoep met rookworst

By Coen    

november 21, 2018

Iedere gezin heeft wel zijn eigen unieke recept. Het is een super handige recept, waar een heel gezin genietend vol kan zitten. Je moet er wel tijd aanbesteden om de perfecte soep te maken.

Ingredients

Bruinebonensoep met rookworst

500gr gedroogde bruine bonen of bruine bonen uit een blik

verschillende soepgroentes, bijvoorbeeld een ui, wortel, aardappels, groene kool en prei.

175gr rookspek

Rookworst

Verschillende kruiden naar smaak

Overheerlijke Oma's bruine bonensoep

2 blikken Bruine Bonen

1kg rundlappen of hamlappen

1 rookworst

2 gemiddelde uien

1 grote prei

3 bouillon blokjes rundvlees

1 grote lepel maggi

30gr roomboter

1 kleine theelepel zout

4 liter water

Directions

Bruine soep

1Doe nooit alles op 1 dag, want dat red je niet, ik raad je aan om minimaal 1 dag van tevoren te beginnen. Zet de bonen gemiddeld 1 week in de pan.

2Zet de bonen de volgende dag in een bak om ze te spoelen en breng het met water aan de kook. Laat heet niet te heet koken, maar zachtjes gaar.

3Wanneer de bonen bijna gaar zijn, doe het dan in een grote pan en vul het aan met 2 liter water.

4Doe nu de zelf gesneden groenten erin. Ook de spek.

5Laat de soep een paar uurtjes borrelen.

6Voeg 20 minuten voor het eind de worst toe.

7Als de soep dik lijkt doe er dan extra water of bouillon in.

8Haal de worst en vlees uit de soep.

9Gebruik een staafmixer om de soep gedeeltelijk glad te pureren.

10Doe het vlees en spek er weer terug bij.

11Voeg op het laatst je eigen kruiden toe.

12Om de soep af te maken kun je peterselie erin doen.

Bereiden bruine bonensoep, recept 2:

1Doe een blokje boter in de pan en als het is weggesmolten voeg je de rund of hamlappen toe. Dit moet je bakken.

2Doe 750ml water en de bouillonblokje erin. Wacht totdat het water borrelt en doe de temperatuur weer omlaag. Het vlees moet tussen 1,5 en 2 uur lekker borrelen.

3Tijdens het wachten kun je alvast groenten snijden.

4Haal na 2 uur het vlees uit de pan en snij deze in veel stukjes. Doe nu de groenten erin. Laat dit 10m koken. Voeg nu de grote blikken bonen toe.

5Voeg water toe totdat je 5 liter hebt. Doe er 2 kleine lepels maggi in en de 2 bouillon blokken.

6Nu moet het vlees erin. Laat het lekker stomen tot het fijn is.

7Het lekkerste komt nu voeg de rookworst toe. Laat dit ongeveer 30m op lage temperatuur aan.

8Haal de rookworst eruit en snij dit in dunne plakjes. Als je worst in de soep niet zo lekker vindt hoeft dit niet en haal het uit de soep.

9Voor de beste smaak kun je nog verschillende kruiden erbij voegen, zoals peper en kruidnagel.

10Om het helemaal af te maken kun je er peterselie in doen dit laat de soep er lekkerder uitzien en proeven!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch