De site voor de meest smakelijke gerechten

Bruine bonensoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om lekkere bruine bonensoep klaar te maken dan moet je hier wel even de tijd voor nemen. In totaal duurt het 2 uur en ongeveer 15 minuten voordat de soep klaar is. Het is natuurlijk heerlijk als je dit klaar kunt maken en samen gaat genieten van deze heerlijke soep, zeker in de winter kun je hierdoor lekker opwarmen!

  • Cook: 5 mins

Ingredients

3 blikken bruine bonen

3-3,5 liter water

0,5 liter runderfond

ongeveer 6 bouillonblokjes (rund)

750 gram soepgroente

1 kg in kleine blokjes gesneden varkenslappen

2 verse worsten

2 liefst verse rookworsten

2 niet te dikke winterwortels

vermicelli

kruidnagel (gemalen)/nootmuskaat/zout (naar eigen smaak toe te voegen)

Directions

1Je brengt het water samen met de fond aan de kook.

2Neem de hamlappen en ga deze in stukjes snijden. Deze kun je net zo groot laten als je wilt. Kleine stukjes wil zeggen dat het sneller gaar is.

3Als het kookpunt bijna is bereikt moet je de bouillonblokjes toevoegen. Je moet er eerst twee bewaren om later de soep verder op smaak te kunnen brengen.

4Wanneer het water kookt kun je de hamlappen, de twee verse worsten en de verse rookworsten in zijn geheel toevoegen.

5Je gaat nu de twee winterwortels in stukjes snijden en deze bewaar je in een bakje.

6Na een kwartier moet je de worsten uit het water halen en op een snijplank leggen. Bij de verse worsten moet je het velletje verwijderen. Dan snijd je de worst in stukken van ongeveer 1,5 – 2 cm en dan doe je ze terug in het water. Dan neem je de rookworsten en deze ga je in plakjes snijden en deze bewaar je dan even.

7Als je een kwartier verder bent kun je de bonen toevoegen en deze moet je om de vijf minuten roeren. Dit laat je koken tot het geheel wat troebel wordt.

8De soepgroente ga je er in doen en ook de in plakjes gesneden rookworsten. Dan doe je er ook de winterwortel in.

9Na ongeveer 20 minuten kun je de vermicelli toevoegen

10Laat het geheel een half uur rustig doorkoken. Doe er dan naar eigen smaak kruidnagel zout en nootmuskaat bij.

11De soep kan nu direct gegeten worden. Maar er zijn ook mensen die de bruine bonensoep de volgende dag veel lekkerder vinden en zij laten hem een dag staan. Kijk daarom waar jij zin in hebt en zorg dat je lekker gaat genieten van je eigen gemaakte bruine bonensoep.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch