De site voor de meest smakelijke gerechten

Broodje shoarma

By Coen      

december 12, 2018

Rooster de pita broodje een beetje en snij het door midden zodat er een zakje ontstaat. Vervolgens pak je de pan met shoarma en schep je een hoopje en doe je die in het broodje. Doe je er wat salade bij met knoflooksaus en als bijgerecht doe je wat friet erbij. Geniet van je zelfgemaakte heerlijke broodje shoarma.

Ingredients

Een blikje tomatenpuree

1 tomaat

1 ui

Een eetlepel sambal oelek

Een eetlepel paprikapoeder

Snufje zout

Snufje kerrie

3 eetlepels olie

400 gram shoarma

250 mililiter water

375 gram bloem

2 tl zout

Eetlepel olijfolie

3 tl poedersuiker

3 tl gist

Directions

Pitabroodje

1Je voor verwarmt de oven op 260 graden celsius.

2Je neemt een bak. Je doet de bloem, gist, zout, poedersuiker, olijfolie en water in de bak.

3Je wast je handen goed en gaat de ingredienten goed samen kneden tot het een mooie deeg wordt.

4Wanneer je een mooie deeg hebt gemaakt, dan zal je die moeten rijzen voor ongeveer anderhalf uur.

5Na die anderhalf uur strooi je wat meel op je aanrecht of tafel.

6Je pak een kleine bolletje van het deeg en legt die op het aanrecht, maak van elke bolletje een mooie platte balletje met behulp van een deegroller.

7Doe dit steeds tot er geen deeg meer over is. Je doet de balletje op een bakplaat (waar de bakpapier erop ligt) en doet er een doek over de deeg balletjes, laat ze voor een half uurtje rijzen.

8Leg de broodjes op een rooster en doe die vervolgens in de oven.

9Laat het in de oven bakken voor ongeveer 5 minuten tot de bovenkant een klein beetje bruin wordt.

Shoarma

1Je neemt een pan en doe er wat olie in.

2Snij de ui fijn en doe dat in de pan. Snij de tomaten blokjes en doe die ook in de pan met de tomaten puree, daarna doe je de shoarma in de pan en roer het goed door.

3Doe de sambal oelek, paprikapoeder, zout en kerrie in de pan en laat het goed koken voor ongeveer 5 minuten.

4Wanneer de shoarma een mooie donkerbruine kleur heeft, moet je de pan uitzetten.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch