De site voor de meest smakelijke gerechten

Bretonse Vissoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Ik laat jullie vandaag zien hoe we overheerlijke Bretonse vissoep gaan maken, wat lekker is en ook is nog lekker gezond. Bereidingstijd is ook niet superlang het is in 40 minuten klaar.

  • Cook: 35 mins

Ingredients

Ingredi├źnten

2 teentjes knoflook

2 uien

Twee vleestomaatjes

Een citroentje

Een venkelknol

300 gram koolvisfilet

300 gram kabeljauwfilet

Drie eetlepel olijfolie

Zes draadjes saffraan

Twee visbouillontabletten

En last but not least, een eetlepel gehakte tijm kan vers of diepvries zijn (naar keuze)

Voor het rouille :

Een rode peper

Drie knoflookteentjes

Peper

Zout

5 eetlepel mayonaise

Stokbrood

Suggestie:

1 eetlepel kurkuma of kerriepoeder

in plaats van dat je venkel gebruikt kan je gewenst bleekselderij genomen worden.

Directions

Voorbereiding

1Ga als eerst de uien in ringen snijden.

2En pak daarna de knoflookteentjes peel ze, en hak ze daarna fijn. Kruis daarna ook de vleestomaten, leg ze paar seconden in heel heet water, snij en pel de vleestomaten in kleine of grote blokjes (naar eigen keuze).

3Doe de citroen onder stromend heet water en maak het de schil schoon, en rasp daarna 1 eetlepel van de citroen schil. Halveer daarna de venkel, snij ze ook in plakjes. Ik zou de vis in dobbelstenen verdelen vind ik persoonlijk het best.

Bereidingswijze

1Nu komt het koken te pas, pak een grote pan en verhit dan de olie, bak daarna hierin voor 5 minuten de knoflook, uien, tomaten, venkel en citroenrasp.

2Giet er daarna 1 liter water bij en voeg de saffraan draadjes, visbouillontabletten en tijm toe. Laat daarna het mengsel ongeveer 15 minuutjes koken.

3Pak je staafmixer of je keukenmachine erbij, en pureer dan de soep met een van de twee. Voeg daarna de kabeljauwfilet en koolvisfilet toe, en laat dit voor 5 minuten zachtjes koken.

4En meng voor het rouille de rode peper toe, maar hak het lekker fijn zonder de zaadjes, en dan 3 geperste knoflookteentjes. Voeg daarna ook zout en peper toe bij de mayonaise.

5En als laatst besmeer de mayonaise met zout en peper bij de stokbrood toe en serveer ze bij de soep

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch