De site voor de meest smakelijke gerechten

Braadpan voor worst en bonen

By Coen      

augustus 22, 2019

Verhit 2 eetlepels olijfolie of koolzaadolie in een grote pan met zware bodem. Voeg 1 fijngesnipperde ui toe en kook voorzichtig gedurende 5 minuten. Voeg 2 fijngehakte middelgrote stengels bleekselderij, 1 gesneden gele paprika en 1 gesneden rode paprika toe en bak nog 5 minuten.

Ingredients

2 eetlepels olijfolie of koolzaadolie

1 ui , fijn gesneden

2 middelgrote stengels bleekselderij , fijn gesneden

1 gele paprika, gehakt

1 rode paprika, gehakt

6 kookchorizo

worsten (ongeveer 400 g)

6 varkensworstjes (ongeveer 400 g)

3 vette knoflookteentjes, gehakt

1½ theelepel zoetgerookte paprika

½ tl gemalen komijn

1 el gedroogde tijm

125 ml witte wijn

2 blikjes van 400 g blikjes kerstomaatjes of gehakte tomaten

2 takjes verse tijm

1 kippenbouillonblokje

1 x 400 g kan adukibonen worden uitgelekt en afgespoeld

1 bosbieslook, geknipt (optioneel)

Directions

1Verhit 2 eetlepels olijfolie of koolzaadolie in een grote pan met zware bodem.

2Voeg 1 fijngesnipperde ui toe en kook voorzichtig gedurende 5 minuten.

3Voeg 2 fijngehakte middelgrote stengels bleekselderij, 1 gesneden gele paprika en 1 gesneden rode paprika toe en bak nog 5 minuten.

4Voeg 6 chorizoworstjes en 6 varkensworsten toe en bak gedurende 5 minuten.

5Roer 3 gehakte teentjes knoflook, 1 ½ theelepel zoetgerookte paprika, ½ theelepel gemalen komijn en 1 el gedroogde tijm en kook 1 - 2 minuten verder of tot de aroma's zijn vrijgegeven.

6Giet 125 ml witte wijn in en gebruik een houten lepel om resten in de pan te verwijderen.

7Voeg twee blikken tomaten van 400 g en 2 takjes verse tijm toe en laat dit sudderen. Verkruimel in de kippenbouillonblokjes en roer.

8Kook 40 minuten. Roer er een 400 gram uitgelekt en gespoeld blikje adukibonen door en kook nog eens vijf minuten.

9Verwijder de tijmtwijgen, breng op smaak met zwarte peper en roer er wat gesnipperde bieslook door, indien gebruikt.

10Dienen

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch