De site voor de meest smakelijke gerechten

Bosbessen en citroen cheesecake

By Coen      

augustus 28, 2019

Verwarm de oven op 180C / ventilator 160C / gas 4. Bekleed de basis van een 23cm springvorm cakevorm met bakpapier. Verdeel de koekjes tot fijne kruimels in een blender of keukenmachine, tip in een kom en meng de gesmolten boter. Druk de kruimels in een gelijkmatige laag op de bodem van het blik en bak ze vervolgens 10 minuten tot ze lichtbruin en knapperig aan de bovenkant zijn. Verwijderen en afkoelen.

Ingredients

Tijd 45 min

300g Hob Nobs (probeer de Caramel en Nut-smaak)

100 g boter , gesmolten

500 g bosbessen

225 g gouden basterdsuiker

Geraspte schil en sap 2 limoenen

2 x 250 g vaten kwark

284ml dubbele doos crème

284 ml zure room van karton

4 theelepels poedervormige gelatine

Directions

1Verwarm de oven op 180C / ventilator 160C / gas 4. Bekleed de basis van een 23cm springvorm cakevorm met bakpapier.

2Verdeel de koekjes tot fijne kruimels in een blender of keukenmachine, tip in een kom en meng de gesmolten boter.

3Druk de kruimels in een gelijkmatige laag op de bodem van het blik en bak ze vervolgens 10 minuten tot ze lichtbruin en knapperig aan de bovenkant zijn. Verwijderen en afkoelen.

4Doe een derde van de bosbessen in een pan met 3 el water, 175 g / 6oz suiker en de schil van 1 limoen.

5Laat 2 minuten koken of totdat de bessen net beginnen te barsten.

6Zet opzij en koel af. Zeef het sap in een kleine pan, leg apart en bewaar de gekookte bessen.

7Maak de vulling. Whizz the Quark en beide crèmes met de resterende suiker, limoenschil en al het limoensap tot een gladde massa.

8Strooi de gelatine over 3 eetlepels koud water in een kopje, laat het staan ​​tot het sponsachtig is en los het op tot het helder is, hetzij in een magnetron bij ontdooien, of door de kop in een pan water op een laag vuur te zetten. Klop een beetje van het romige mengsel met de gelatine en giet dan in de rest van het mengsel, goed kloppen om op te nemen.

9Neem de afgekoelde, gekookte bessen en vouw zachtjes in het romige mengsel om een ​​rimpelingseffect te creëren.

10Schep het biscuit op de bodem en laat het minstens 4 uur rusten of tot het is gezet.

11Kook ondertussen het gereserveerde sap gedurende 2-3 minuten tot het iets stroperig is.

12Roer de resterende ongekookte bessen erdoor en laat afkoelen.

13Na het uitnemen voorzichtig de cake verwijderen en op een bord schuiven.

14Schep de stroperige bessen erop.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch