De site voor de meest smakelijke gerechten

Bosbessen & citroenfrieands

By Coen      

september 28, 2019

Verwarm de oven voor op 180C / conventionele 200C / gas 6. Generaal boter zes antiaanbaklaag of muffinvormpjes. Smelt de boter en zet apart om af te koelen. Zeef de poedersuiker en bloem in een kom. Voeg de amandelen toe en mix alles tussen je vingers.

Ingredients

Tijd 1 uur

100 g ongezouten boter, gesmolten en gekoeld

125 gr poedersuiker, plus extra voor afstoffen

25 g bloem

85 g gemalen amandel

3 middelgrote eiwitten

1 unwaxed citroen, alleen geraspte korst

85g bosbes

Directions

1Verwarm de oven voor op 180C / conventionele 200C / gas 6. Generaal boter zes antiaanbaklaag of muffinvormpjes. Smelt de boter en zet apart om af te koelen.

2Zeef de poedersuiker en bloem in een kom. Voeg de amandelen toe en mix alles tussen je vingers.

3Klop de eiwitten in een andere kom tot ze een licht, slap schuim vormen. Maak een put in het midden van de droge ingrediënten, tip het eiwit en de schil van de citroen in en roer de boter lichtjes tot een zacht beslag.

4Verdeel het beslag over de blikken, een grote opscheplepel is perfect voor deze klus. Strooi een handje bosbessen over elke cake en bak gedurende 15-20 minuten tot ze stevig aanvoelen en goudbruin zijn.

5Laat 5 minuten in de blikken afkoelen en draai af en koel af op een rooster. Dien op te dienen licht af met poedersuiker.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch