Bloemkoolsoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Heb je zin in bloemkoolsoep? Dan kun je in ruim een half uur heerlijke soep op tafel zetten. Maar dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je alles in huis hebt gehaald voor je eigen bloemkoolsoep. Het is toch heerlijk om een romige groentesoep te maken voor koude winteravonden? Je kunt zelf beslissen hoe dik de soep wordt die je gaat maken.

Ingredients

een flinke klont boter

1 teentje knoflook, gekneusd

1/2 afgestreken theelepel gemalen nootmuskaat

1/2 afgestreken theelepel vers gemalen zwarte peper

3 afgestreken theelepels (9 g) zout

1,4 liter water

1 bloemkool, in stukken gesneden

1 grote wortel, in stukjes gesneden

3 bosuitjes, fijngesneden

Een handvol fijngeknipte verse peterselie

Directions

1Je smelt de boter in een grote pan op matig vuur.

2En bak je de knoflook een halve minuut in de boter. Daar voeg je vervolgens de nootmuskaat, peper en het zout aan toe. Laat het geheel nu nog een halve minuut langer zachtjes bakken.

3Je giet nu het water in de pan en doet de bloemkool erbij.

4Je brengt het nu aan de kook, zet het vuur lager en dan doe je de deksel op de pan.

5Laat het geheel nu 20 minuten zachtjes koken, tot de bloemkool gaar is.

6Dan breng je de worteltjes in een steelpannetje aan de kook. Let op gebruik hierbij een ruime hoeveelheid water en kook ze net gaar (20 minuten). Dan giet je het water af en dan zet je de worteltjes even aan de kant.

7Je pureert nu de bloemkoolsoep in de mengbeker van een keukenmachine of blender.

8Je roert dan gekookte worteltjes erdoor, met de bosuitjes en peterselie.

9Je kunt de bloemkoolsoep meteen opdienen!

00:00

1 Review

Tessa

december 16, 2019

Dit was een simpel recept en smaakte super lekker voelde me meteen een chef kok.

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch