De site voor de meest smakelijke gerechten

Biefstuksalade

By Coen      

april 6, 2019

Biefstuk is mager vlees en bevat belangrijke eiwitten vitamines en mineralen. Doordat er veel eiwitten in zitten, is het ook belangrijk voor de spieropbouw.

Ingredients

Biefstuk

300 gram rucola

Een rijpe avocado

Een bakje pijnboompitten

50 gram feta kaas

3 eetlepels olijfolie

Een hele citroen

25 gram roomboter

Peper & zout

Directions

1Haal een half uur voor het bereiden de biefstuk uit de koeling, zodat deze op kamertemperatuur is.

2Dep de droog met wat keukenpapier.

3Verhit de pan op hoog vuur.

4Leg de biefstuk in de pan en bak op vuur voor ongeveer 1 minuut aan beide kanten, haal de biefstuk uit de pan, dek deze af en laat deze tot 3 minuten rusten.

5Wil je de biefstuk medium rare, bak hem dan aan beide kanten 2 minuten, wil je de biefstuk well done bak hem dan 3-5 minuten.

6Je malse biefstuk klaar snij deze in plakjes.

7Was de rucola en snij de avocado in blokjes of reepjes.

8Pers wat citroensap over de avocado, dat zorgt er dat de avocado niet bruin wordt.

9Verhit een pan en bak wat pijnboompitjes in de pan tot deze goud zijn.

10Voor de dressing voeg de sap toe van een halve citroen en 3 eetlepels olijfolie, wat zout en peper. Voeg rucola, avocado, feta toe aan de salade.

11Binnen 15 minuten staat de biefstuk salade op tafel.

12Bon appetit!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch