De site voor de meest smakelijke gerechten

Biefstuk van de haas met rode wijnsaus

By Coen  

oktober 22, 2018

Heb je zin in een smaakvol vleesgerecht? Ga dan eens voor deze heerlijke combinatie van biefstuk van de haas met rode wijnsaus. Het gerecht is ideaal voor in de winter of in de herfst en doet het goed op feestelijke gelegenheden.

Ingredients

2 biefstukken van 150 of 200 gram van de haas

Een scheutje olijfolie

Een half sjalotje

4 eetlepels rode wijn

4 eetlepels balsamicoazijn

Peper en zout

Directions

1Zorg dat de biefstukken goed op kamertemperatuur komen. Haal het vlees het liefst al een uur van tevoren uit de koelkast om zeker te stellen dat de juiste temperatuur bereikt is.

2Strooi peper en zout over de biefstukken.

3Breng een koekenpan op het vuur en schenk er een scheutje olijfolie in.

4Leg de biefstukken in de hete olie en bak ze rare, medium of well done. In dit gerecht is 4 minuten aan elke kant (medium) een aanrader om tot de juiste smaak te komen. Haal de biefstukken uit de pan en leg ze onder een laagje aluminiumfolie.

5Haal de schil van het sjalotje af en snijd deze in plakjes om in de pan te bakken. Wacht tot de ui glazig en een beetje bruin wordt, dit duurt ongeveer één minuut.

6Voeg rode wijn toe en zet het vuur iets lager.

7Voeg ook de balsamicoazijn toe en laat het inkoken. Schenk de saus in een apart kommetje.

8De biefstukken mogen weer in de pan worden verwarmd, maar mogen niet bakken.

9Leg de biefstukken op de borden en schenk de rode wijnsaus over het vlees heen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch