De site voor de meest smakelijke gerechten

Basisrecept wortelsoep met een beetje koriander

By Coen    

oktober 11, 2018

De oranje wortel komt van oorsprong uit Nederland. De wortel is in Nederland gekweekt tot er uiteindelijk een oranje wortel ontstond. In de Gouden Eeuw is de wortel vanuit Iran meegenomen en vanuit Nederland ook in de rest van Europa terecht gekomen. De wortel past in heel veel verschillende gerechten en is een puur Nederlands product.

Ingredients

3 uien

Olijfolie

1 kilo wortels

Een halve theelepel koriander

100 ml slagroom

Peper en zout

De basis van deze soep is zoals je ziet heel erg simpel! Eventueel kun je sinaasappelsap toevoegen om de wortelsoep iets frisser te maken of voeg een stukje gember toe om de soep extra karakter te geven. Voeg ook peper en zout toe om de soep verder op smaak te brengen als de soep klaar is.

Directions

1Schil de uien en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de gemalen koriander toe aan de uien en fruit het geheel tot de ui glazig wordt. Het duurt ongeveer 5 minuten voor de ui op de juiste manier gegaard is.

2Schil een kilo wortels en snijd ze in gelijke schijfjes.

3Voeg de wortelen toe en schep het geheel af en toe helemaal om.

4Schenk 1500 ml water in de pan en breng de soep met peper en zout op smaak.

5Breng de pan aan de kook en laat de soep ongeveer 30 minuten koken.

6Het is belangrijk dat de wortelen helemaal gaar zijn, anders is de soep nog niet klaar. Proef af en toe een stukje wortel om te ervaren of dit het geval is.

7Haal de pan met soep weer van het vuur en roer de slagroom door de soep heen. Je kunt de soep nu niet meer aan de kook brengen, anders lukt het je niet om het geheel goed te mixen.

8Pureer de soep met een staafmixer, blender of keukenmachine. Ga door tot de soep een egale oranje massa is en schenk de wortelsoep vervolgens in kommen.

9Eventueel kun je nu garnering en nog extra peper en zout voor de smaak toevoegen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch