De site voor de meest smakelijke gerechten

Basisrecept vissoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Heb je de tijd om smaakvolle vissoep te bereiden? Gebruik dan dit basisrecept om zo snel mogelijk aan de slag te gaan! Het recept van Herman den Bijker wordt gebruikt om aan te geven hoe de basis van deze vissoep precies zal zijn.

  • Cook: 1 hr 40 mins

Ingredients

Ingrediënten

Olijfolie

Witte wijn

Verse basilicum

2000 ml water

2 uien

2 prijen

2 stengels bleekselderij

9 teentjes knoflook

500 gram vis met graten

Verse peterselie

Tomatenstukjes op sap

Rozemarijn

Tijm

1 laurierblaadje

1 blikje tomatenpuree

500 gram tomaten

Een halve knolselderij

1 kilo dorade

1 paprika

1 aardappel

Saffraan

8 witte boterhammen

Peper en zout

Directions

Bereidingswijze

1Pan een pan en giet hier een scheutje olijfolie in om een mix van twee kilo vis te bakken.

2Voeg na twee minuten twee liter water toe en 100 ml wijn.

3Voeg ook een aantal takjes basilicum toe.

4De bouillon mag een half uurtje koken.

5Zeef de bouillon en zorgt dat al het vocht van de vis meekomt.

6Zet de bouillon apart en ga verder met komende stappen.

7Snijd prei, ui, knoflook, bleekselderij, venkel en knolselderij.

8Giet een scheutje olijfolie in een pan een bak het geheel voor een aantal minuten.

9Voeg ook de verse tomaten toe en ga verder met bakken.

10Nu mag er tomatenpuree, rozemarijn, tijm en een laurierblaadje worden toegevoegd.

11Voeg ook het pakje met tomatenblokjes toe en laat de massa goed bakken.

12Voeg nu peterselie toe en blus het geheel af met een scheutje witte wijn.

13Nu mag je de visbouillon toevoegen die al voorbereid is en mix vervolgens het geheel met een staafmixer.

14Proef de soep en breng hem op smaak met peper en zout.

15Stop 500 gram vis in de soep en een scheutje extra olijfolie. Laat de vissoep 5 minuten koken en laat de soep een uur lang doorwarmen. De soep mag niet meer koken! Verwijder de soep en graten.

16Als vulling kun je een kilo dorade bakken en in de vissoep stoppen als garnituur. Je kunt hier alle kanten mee op! Garnalen of schelpjes zijn bijvoorbeeld ook prima.

17Je ervaart dat het behoorlijk wat stappen zijn die je moet zetten. Gebruik alle ingrediënten om het juiste eindresultaat te bereiken. Niet alle ingrediënten zijn in de bereidingswijze genoemd. Gebruik de ingrediënten in chronologische volgorde gedurende de bereiding om niets te vergeten en tot een geweldige smaaksensatie te komen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch