De site voor de meest smakelijke gerechten

Basisrecept venkelsoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Venkelsoep.com brengt de belangrijkste venkelsoep recepten op één website bij elkaar. Venkel lijkt een soort witte bal, maar eigenlijk zijn het heel veel verschillende bladeren die tot één geheel zijn gegroeid. De bovenkant van de venkel is mooi groen, de onderkant van venkel is wit. Het groen wordt vaak gebruikt ter garnering, als kruid of ter decoratie.

Ingredients

40 kcal

90 gram water

2 gram eiwit

7 gram koolhydraten

Venkel is rijk aan vitamines en mineralen en arm in koolhydraten en calorieën. De groente is net zoals heel veel andere soorten groente erg gezond. Venkelsoep is dus niet alleen heel smaakvol, maar past tegelijk ook in een gezond voedingspatroon.

Directions

1Venkel kun je warm en koud eten. Venkel is rauw het sterkst van smaak, als je de groente kookt zal de smaak iets minder kruidig zijn. Venkel wekt de eetlust op en kun je in tal van verschillende gerechten gebruiken. Soep is zeker niet de enige bereiding die met deze kruidige groente mogelijk is! Venkel kun je onder andere gebruiken in salades, groentebouillon, sauzen, in vleesgerechten en bij vis.

2Snijd het houtachtige deel aan de onderkant van de venkel weg en verwijder het middelste gedeelte. Verwijder ook de bladeren als deze er niet schoon en vers uitzien. De venkel kook je binnen vijf minuten gaar, maar kun je ook roosteren, stoven of gewoon rauw gebruiken in een salade. Je kunt zelfs thee van venkel trekken! Drink gewoonweg het kookvocht van de venkel op en geniet van de reinigende werking die venkel je geeft.

3Venkel gaat goed samen met tomaat, ui en paprika, maar ook verschillende soorten fruit doen het heel erg goed met venkel! Bekijk de verschillende variaties van venkelsoep en ontdek waarom Italianen gek van deze groente zijn.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch