De site voor de meest smakelijke gerechten

Basisrecept Thaise soep

By Coen    

oktober 11, 2018

Heb je zin in een smaakvolle maaltijdsoep? Dan is er eigenlijk geen betere soep dan traditionele Thaise soep. De soep zit vol met verschillende ingrediënten en de combinatie van onder andere citroengras, gember, limoenblaadjes, vissaus, koriander en een aantal andere ingrediënten maakt deze soep tot een heel bijzonder geheel.

Ingredients

4 lente-uitjes

1 rode paprika

2 rode pepers

Verse koriander

Verse basilicum

Een stuk of 10 gamba’s

2 limoenen

3 stengels citroengras

2 stukjes gember

5 limoenblaadjes

1 liter kippenbouillon

5 eetlepels vissaus

2 eetlepels suiker

Directions

1Vul een vijzel met stukjes gember, limoenblaadjes en citroengras. De ingrediënten mogen worden fijngestampt.

2Doe de ingrediënten die je hebt fijngestampt samen met een liter kippenbouillon in een flinke soeppan.

3De soep mag aan de kook worden gebracht en laat je een minuut of 10 koken.De soep moet nu op smaak worden gebracht.

4Voeg suiker, limoensap en vissaus aan de soep toe. Gebruik de hoeveelheden zoals deze zijn aangegeven. Heb je het idee dat de juiste smaak niet is bereikt? Dan kun je uiteraard altijd iets meer van een bepaald ingrediënt toevoegen.

5Het is belangrijk om evenwicht in de zoete, zure en zoute smaak te brengen. De juiste smaak is voor iedereen anders, om het voor iedereen toegankelijk te houden kun je het best aan het recept vasthouden. Heb je de soep al vaker gemaakt? Probeer dan tot een eigen smaak te komen en je ervaart vanzelf of je tafelgenoten dit waarderen. Proef tot de smaak helemaal naar wens is!

6Pel de gamba’s en was ze kort om deze vervolgens aan de soep toe te voegen voor een minuutje.

7Haal de gamba’s nu weer uit de soep en verdeel de gamba’s over de vier kommen.

8Snijd de paprika, pepers en lente-uitjes in stukjes en leg ook dit in de soepkommen. Je kunt de bouillon vervolgens over deze ingrediënten gieten.

9Verse koriander en basilicum voeg je aan de bouillon toe voor je deze bouillon over de gamba’s en andere ingrediënten schenkt.

10Het kost zoals je ziet nauwelijks tijd om deze soep te bereiden! Rommel eens met verschillende ingrediënten en voeg in plaats van verse koriander en basilicum andere kruiden aan de soep toe. Koriander heeft voor sommige mensen een zeepachtige smaak, als je voor koriander kiest kun je dit het best aan het eind van de bereiding toevoegen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch