De site voor de meest smakelijke gerechten

Basisrecept salade caprese

By Coen    

november 12, 2019

Salade caprese is een simpel bijgerecht of voorgerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. De salade is heerlijk verfrissend en smaakvol tegelijk. De salade kun je het best bij een pizza of pasta eten om het Italiaanse gevoel naar boven te halen. Gebruik verse ingrediënten in een salade caprese! Verse ingrediënten geven het Italiaanse effect dat deze salade nodig heeft. We gaan het in dit recept iets anders doen dan bij de simpelste variant van salade caprese. We voegen balsamicoazijn en sjalotten toe. Cherrytomaatjes worden gebruikt om tot een smaakvol geheel te komen. Cherrytomaatjes zijn lekker zoet en hebben een krachtige smaak die past bij deze salade.

Ingredients

30 gram verse basilicumblaadjes

8 eetlepels Italiaanse olijfolie

2 sjalotjes

3 bolletjes mozzarella

1 eetlepel balsamicoazijn

250 gram cherrytomaatjes

Directions

1Knip een aantal basilicumblaadjes van een plantje en hak de blaadjes fijn. De blaadjes mag je pureren met een klein beetje olie.

2Gebruik een mes om de blaadjes fijn te hakken en maak er een basilicumolie van.

3De basilicumolie breng je op smaak met een klein beetje peper en zout.

4Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Eventueel kun je de zaadjes uit de cherrytomaatjes scheppen, maar de meeste mensen vinden het lekker fris als het sap nog in de cherrytomaatjes zit.

5Verwijder de verpakking van de bollen mozzarella en scheur deze in grote stukken.

6Leg de halve cherrytomaatjes op een bord en leg de stukken mozzarella over de tomaatjes heen.

7Verwijder de schil van de sjalotjes en snijd ze in plakken. Gebruik de ringen van deze plakjes en leg ze op de tomaatjes en mozzarella.

8De basilicumolie mag je vervolgens over de salade druppelen. Doseer het gebruik van deze olie door de krachtige smaak.

9Knip nog een aantal blaadjes van een basilicumplantje af en leg deze over de salade caprese heen. De salade is klaar!

Extra stokbrood

1Bak een ciabatta of stokbrood in de oven om bij deze salade te serveren. De frisse salade combineert goed met wit en knapperig brood. Wil je een maaltijdsalade van de salade caprese maken? Dan kun je eventueel pasta koken en dit koud aan het gerecht toevoegen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch