De site voor de meest smakelijke gerechten

Basisrecept rode wijnsaus

By Coen  

oktober 22, 2018

Ben je er klaar voor om deze klassieke rode wijnsaus te bereiden? Ga dan direct van start en volg de bereidingswijze stapje voor stapje op.

Ingredients

350 ml wijn

350 ml fond

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

1 takje tijm

2 blaadjes laurier

Kristalsuiker

Ongezouten boter

Peper en zout

Directions

1Bak het vlees dat je bij de rode wijnsaus wilt serveren.

2Laat het vlees afkoelen onder een laagje aluminiumfolie als het de juiste garing bereikt heeft.

3Het kookvocht en de boter uit de pan mag je verwijderen. Laat opnieuw boter in de pan smelten. Versnipper een sjalotje en pers de teentjes knoflook fijn. Laat de geperste knoflook en de versnipperde sjalotjes fruiten in de pan en wacht tot het glazig wordt. Voeg nu ook de tijm, laurier en een klein beetje peper en zout toe.

4Roer goed door de pan en zorg dat het geheel inkookt tot er een deel van het vocht verdwenen is.

5Voeg het fond toe en laat dit samen met de saus inkoken tot ongeveer de helft van de hoeveelheid over is. De saus wordt op deze manier sterker van smaak en iets dikker.

6De rode wijnsaus mag door een zeef worden gegoten om de saus helemaal egaal te maken.

7Laat een aantal klontjes boter in de saus smelten en zorg dat de rode wijnsaus nu niet meer gaat koken.

8Breng de rode wijnsaus zoveel mogelijk op smaak met peper en zout. Eventueel kun je op dit moment nog wat blokjes spek bakken om aan de saus toe te voegen. De rode wijnsaus mag je warm bij een vleesgerecht serveren of over het gerecht gieten. De saus mag ook lauw zijn, maar dit kan het gerecht enigszins laten afkoelen en dat is uiteraard zonde.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch