De site voor de meest smakelijke gerechten

Basisrecept pindasoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Pindasoep wordt in Afrika, Azië en Suriname gegeten. Als uitgangspunt wordt hier het recept van de klassieke Indische pindasoep beschreven. Het recept is iets anders dan het Afrikaanse recept of het recept uit Suriname, maar in de kern lijken de recepten erg op elkaar en is daarom bij wijze van willekeur de Indische variant als basisrecept gekozen.

Ingredients

5 eetlepels pindakaas

Een kwart witte kool

2 eetlepels pindaolie of andere plantaardige olie

2 teentjes knoflook

1 ui

1 liter kippenbouillon

2 eetlepels azijn

3 eetlepels ketjap

2 theelepels bruine suiker

2 theelepels sambal

2 gekookte eieren

200 gram ham

Een bosje selderij

1 schaaltje gefruite ui

100 gram taugé

Peper en zout

Directions

1Was de witte kool en snijd de kool in reepjes. Kook de kool vier minuten in de magnetron tot deze beetgaar is.

2Verwarm de olie in een grote pan en fruit hier de knoflook en ui in (zorgt dat de knoflook is geperst met een knoflookpers en dat je de ui hebt versnipperd).

3Voeg vijf eetlepels pindakaas toe aan de soeppan en schenk voor de kippenbouillon er beetje bij beetje bij. Het is belangrijk dat de pindakaas langzaam verdwijnt in de bouillon en het een soort egale massa wordt.

4Voeg azijn, ketjap, suiker en sambal aan de soep toe en meng het geheel goed. Laat de soep verwarmen tot deze heet genoeg is om gegeten te worden. De soep moet warm worden, maar hoef je niet per se te laten koken. Proef af en toe of de juiste temperatuur al bereikt is.

5Nu is het tijd voor de garnering van deze pindasoep! Pel eerst hardgekookte eieren en snijd de eieren in partjes om in de pindasoep te leggen.

6Snijd de ham in klein blokjes.

7Was 100 gram taugé en leg dit apart.

8Fruit een klein schaaltje versnipperde stukjes ui aan.

9Hak een bosje selderij fijn.

10Alle ingrediënten mag je net voor het serveren in de soep stoppen. Het is belangrijk dat je de eieren en ui al van tevoren bereid hebt, op deze manier kun je de garnering direct in de soep stoppen als deze klaar is.

11Schenk de soep in kommen, voeg de garnering toe en geniet van dit heerlijke soepje!

12Voeg peper en zout toe als je van mening bent dat de soep nog niet helemaal op smaak is. Je kunt eventueel ook extra sambal toevoegen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch