De site voor de meest smakelijke gerechten

Basisrecept knoflooksoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Knoflooksoep is niets iets dat je eet tijdens een eerste date of op een belangrijke zakelijke afspraak, maar laat je er in alle andere gevallen niet van weerhouden om soep van deze geweldige smaakmaker te bereiden. Knoflook heeft een lekkere nasmaak. Met een klein beetje peterselie of melk kun je hier een eind aan maken wanneer je de smaak zat bent.

Ingredients

Voedingswaarde per 100 gram

115 kcal

7 gram eiwit

19 gram koolhydraten

2 gram vet

Directions

Knoflooksoep koken

1Het is belangrijk om goede knoflook te kopen wanneer je deze soep gaat bereiden. De kwaliteit van knoflook kun je controleren door in de bollen te knijpen, ze mogen niet meegeven. Iets oudere knoflook ruikt teveel naar zwavel en zal overheersen ten opzichte van andere ingrediënten uit de soep. Kies voor bollen knoflook die keihard zijn en niet vers van het land komen. De knoflook is heerlijk van smaak en ruikt minder naar zwavel. Bereid knoflooksoep met verse knoflook uit Frankrijk of van het platteland uit Holland.

2Knoflooksoep is goed te eten met een boterham en kun je ook goed als voorafje eten! De soep is niet duur om te maken en werd vroeger als voedsel voor de armen gezien. Maar wat zegt dit eigenlijk? Truffels en oesters waren vroeger ook alleen voor de armen. Combineer knoflooksoep met een eitje om de smaak iets te verfijnen en voeg genoeg peterselie toe om het tot een kruidig geheel te maken. Uiteraard is peterselie ook leuk voor de versiering!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch