De site voor de meest smakelijke gerechten

Basisrecept bechamelsaus

By Coen  

oktober 20, 2018

We verwarmen melk met een aantal smaakmakers. Gebruik ui, laurier, kruidnagel en verse nootmuskaat. Verwarm de melk en maak in de tussentijd een roux. Gelijke delen bloem en boter worden gegaard in een pannetje. Voeg de melk vervolgens toe aan de roux en voorkom klontjes door eerst een klein beetje melk aan de roux toe te voegen en later de rest.

Ingredients

25 gram boter

25 gram bloem

300 ml melk

Nootmuskaat

Laurier

Peper en zout

Directions

1Stop 25 gram boter in de pan en laat de boter smelten. Het is belangrijk dat de boter niet gaat verkleuren. Je kunt dit voorkomen door de boter op een laag vuur te laten smelten. Is de boter gesmolten? Dan kun je naar de volgende stap.

2Voeg 25 gram bloem toe en roer het mengsel van bloem en boter. Het mengsel van boter en bloem mag je een aantal minuten bakken. Zorg dat de roux een beetje kruimelig wordt en voel met je vingers of het als een soort deeg voelt.

3Voelt de roux als een soort zand? Dan kun je een klein scheutje melk door de roux mengen en daarna nog iets meer om de bechamelsaus helemaal af te maken.

4Voeg een blaadje laurier toe aan de melk.

5Laat de bechamelsaus een aantal minuutjes pruttelen en vervolgens kun je het geheel op smaak brengen.

6Verwijder het blaadje laurier uit de pan.

7Voeg peper, zout en nootmuskaat toe om de bechamelsaus op smaak te brengen.

8Pak een lepel en laat de saus van de lepel afglijden. Merk je dat de saus de juiste dikte heeft bereikt? Dan is de saus klaar om voor verdere bereiding te gebruiken. Je kunt een kaassaus van bechamelsaus maken door er geraspte kaas aan toe te voegen of je kunt de saus als roomsaus gebruiken om in lasagne te gebruiken.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch