De site voor de meest smakelijke gerechten

Arretjescake Recept

By Coen      

april 24, 2019

Arretjescake is een oud Nederlandse recept, dat altijd bestaat uit boter, eieren, biscuit en chocolade.

Ingredients

Een kom met inhoud va 2 liter minimaal.

Met inhoud van een maximale inhoud van 1 liter.

Een garde of mixer

Een grote Lepel

Een weeg schaaltje

Een magnetron en of pan om het boter te late smelten

Een of meerdere cake vormen

Bak olie

Een koelkast

Twee eieren

Vijf eetlepels cacao

300 gram witte bastardsuiker

200 gram marie koekjes

250 gram plantaardig boter.

Directions

1Smelt de boter in zachte pap.

2Voeg in de tussentijd de suiker en de eieren samen in de grote kom en mix het.

3Voeg voorzichtig de boter toe aan het mengsel.

4Voeg lepel voor lepel de cacao toe en blijf tussentijds roeren.

5Breek de Marie koekjes, bv in drieen, en voeg deze toe. blijf regelmatig met de lepel roeren.

6Schep nu de mengsel op en vul voorzichtig de cake figuur .

7Zet de Arretjescake voor ongeveer een dag in de koelkast.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch