De site voor de meest smakelijke gerechten

Arabische linzensoep

By Coen    

oktober 11, 2018

De Arabische keuken is van oorsprong een keuken waarin veel groente, graan en kruiden gebruikt worden. De keuken kenmerkt zich door vrij traditionele recepten en de typische kruiden die gebruikt worden. De Arabische keuken staat ook bekend om het gebruik van: linzen, rijst, yoghurt, kikkererwten en aubergines.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 1 hr

Ingredients

Ingrediënten

Rode linzen - 250 gram

Ui - 1 stuk

Kippenbouillon - 2 blokjes

Kerriepoeder - 1 theelepel

Koriander - 2 theelepels

Kardemom - 1 eetlepel

Nootmuskaat - 1 theelepel

Verse koriander - een handje

Zonnebloemolie - 2 eetlepels

Room - 100 ml

Peper en zout

Directions

1Instructies

2Versnipper de ui op een snijplank en bak de ui rustig tot deze glazig wordt in een klein beetje olijfolie.

3Voeg alle kruiden toe aan de ui en bak het geheel goed door tot de ui een beetje bruin wordt.

4Voeg een liter water en de bouillon vervolgens toe.

5Maak het blik met linzen open en voeg 250 ml linzen en 100 ml room aan de soeppan toe.

6Laat de soep ongeveer een half uur goed doorkoken op laag vuur.

7Pureer de soep vervolgens met een staafmixer tot er een egale massa ontstaat.

8Proef de soep en voeg naar smaak nog peper en zout aan de soep toe.

9Nu is het tijd voor een handje verse koriander! Schenk de soep in de borden en strooi over elk bord soep een klein beetje koriander. De koriander dient in principe als garnering, maar voegt ook een lekkere smaak aan de soep toe.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch