De site voor de meest smakelijke gerechten

Appeltaart

By Coen      

december 12, 2018

Wil je graag appeltaart maken? Dit recept is geschikt voor tien personen en bevat 565 kcal voedingswaarden. Je hebt 35 minuten nodig om alles te bereiden, je gaat een uur wachten en de appeltaart gaat een uur in de oven.

Ingredients

Ei - 1 stuk

citroen (schoongeboend) - 1 stuk

Zelfrijzend bakmeel - 400 gram

Witte basterdsuiker - 250 gram

Zout - 1 mespuntje

Koude boter - 250 gram

Friszure appels (bijv. goudreinet) - 8 stuks

Kaneel - 2 tl

Amandelspijs - 150 gram

Abrikozenjam - 2 el

Voorbereiding : 15 minuten

Bereidingstijd : 02u 35min

Personen : 6

Keukenspullen

springvorm (Ø 24 cm)

deegroller

Directions

1Je neemt het ei en dit splits je en dan schrap je de gele schil van de citroen.

2Dan neem je het bakmeel, 200 g suiker (per taart) en het zout en dit doe je in een kom.

3Dan snijd je met twee messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat.

4Dan voeg je het eiwit en de citroenrasp toe.

5Dan kneed je met koele handen snel het geheel tot een deegbal.

6Dan druk je het plat, verpak je het in vershoudfolie en dan leg je het een uur in de koelkast.

7In de tussentijd verwarm je de oven voor op 175 °C.

8Dan vet je de springvorm in.

9Bestuif dan het werkblad, de deegroller en de deegbal met bakmeel en rol ⅔ van het deeg uit tot een plak van 1 cm dik.

10Eerst steek je er met de springvorm een cirkel uit en leg je die op de bodem van de vorm.

11Vervolgens bekleed je de randen met het restant van het uitgerolde deeg.

12Dan schil je de appels en snijd je deze in kwarten en verwijder je het klokhuis.

13Dan snijd je ook de kwarten in stukjes en doe je deze in een kom.

14Dan neem je de kaneel en de rest van de suiker en dit meng je door de appel.

15Dan neem je de helft van het eigeel en dat meng je door de amandelspijs en verdeel dit dan over de bodem.

16Dan schep je hier de appels op.

17Dan rol je het achtergehouden deeg uit tot een vierkante lap.

18Dit snijd je dan in repen van 2 cm breed en leg je in een ruitpatroon op de vulling.

19Dan bestrijk je dit met de rest van het eigeel.

20Dan bak je de appeltaart iets onder het midden van de oven in ongeveer een uur goudbruin en gaar.

21Je bestrijkt de bovenkant van de taart direct uit de oven met de jam.

22Laat het geheel afkoelen in de vorm en daarna kun je de appeltaart eten!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch