De site voor de meest smakelijke gerechten

Andijvie koken

By Coen

oktober 20, 2018

Als je van plan bent een heerlijke maaltijd op tafel te zetten dan kun je denken aan andijvie koken. Je hebt het gerecht zo klaar en je hebt niet zoveel nodig. Daarom is het een maaltijd welke gemakkelijk en gezond is. Binnen 10-15 minuten kun je andijvie koken en genieten van deze maaltijd.

Ingredients

Directions

1Je neemt de bladeren die niet meer groen zijn en die haal je er af. Vervolgens ga je de andijvie goed wassen en het is goed om dat een paar keer te doen zodat alle beestjes en het zand er vanaf zijn. Je zou de andijvie ook even kunnen laten weken in het water en vervolgens even goed af kunnen spoelen dan weet je zeker dat er alles tussenuit is.

2Je snijdt nu de andijvie in stukken en dan kun je deze een keer wassen zodat je zeker weet dat de andijvie schoon is. Dit is helemaal naar eigen inzicht te regelen dus als je graag wil dat alles goed schoon is, maak hier dan zeker gebruik van zodat jij er achter staat wat je doet.

3Vervolgens doe je de andijvie in een pan met een klein laagje water. Het zou ook kunnen zijn dat van het wassen van de groente en van de andijvie zelf al genoeg vocht zit in de pan. Dan hoef je er misschien geen water meer bij te doen of een klein beetje. Dit is even naar eigen inzicht vast te stellen want het ligt er aan hoe je de andijvie hebt gewassen en uit hebt laten lekken. Sommige mensen wassen de andijvie en doen hem dan nat in de pan. Anderen maken de andijvie eerst wat droog en laten hem uitlekken en doen hem dan vervolgens pas in de pan om hem te laten koken.

4Je kunt er nu een beetje zout bij doen.

5Als je dat hebt gedaan dan laat je de andijvie ongeveer 10-15 minuten rustig koken. Het is dan goed dat je er bij blijft zodat je de andijvie af en toe kunt draaien. Zo wordt hij aan alle kanten lekker gaar en kan hij goed koken.

6Als dat klaar is dan zorg je dat het water uit de pan gaat en laat je de andijvie voor de rest uitlekken in de vergiet. Dan heb jij na een paar minuten heerlijke andijvie die je op de borden kunt doen en dan kun je er bij opdienen wat je wil. Bijvoorbeeld vlees en wat aardappelen of je kunt er zelfs een lekkere stamppot van maken.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch