De site voor de meest smakelijke gerechten

Advocaattaart recept

By Coen      

december 12, 2018

Wil je met je partner of vrienden genieten van dit heerlijke advocaattaart recept? Het is een nagerecht en dit advocaattaart recept is geschikt voor tien personen. Het bevat in totaal 455 kcal aan voedingswaarden per eenpersoonsportie.

Ingredients

87½ g lange vingers (pak a 175 g)

180 g witte basterdsuiker

180 g boter (op kamertemperatuur)

3 eieren

250 ml scharrel advocaat (fles a 0.5 liter)

6 blaadjes gelatine (pak a 6 blaadjes)

882 g halve peren op siroop (blik a 882 g)

250 ml slagroom (beker a 250 ml)

2 el witte basterdsuiker

2 el cacaopoeder

Keukenspullen

bakpapier

springvorm (Ø 24 cm)

vershoudfolie

Directions

1Eerst bekleed je de springvorm met het bakpapier. Vervolgens bedek je de bodem met de lange vingers.

2Dan kop je de suiker met de boter licht en luchtig. Dan doe je hier een voor een de eieren doorheen, let op niet allemaal tegelijk. Het is de bedoeling dat alles goed op wordt genomen dus daarom het advies om de eieren een voor een toe te voegen. Je voegt dus het volgend ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.

3Dan voeg je hier de advocaat aan toe.

4Dan week je de gelatine 5 minuten in koud water.

5Verhit vervolgens 60 ml siroop van de peren in een steelpan.

6Dan haal je dit van het vuur en knijp je de gelatine uit en roer je deze door de siroop.

7Dit voeg je dan toe aan het advocaatmengsel en dit roer je en zet je tot gebruik in de koelkast.

8Vervolgens laat je de peren uitlekken en snijd je deze in parten.

9Dan klopt je de slagroom stijf met suiker en dan schep je de helft van het advocaatmengsel op de lange vingers.

10Vervolgens verdeel je de slagroom hier overheen en leg je de peren erop.

11Dan schep je hier de rest van het advocaatmengsel op.

12Dek het geheel nu af met vershoudfolie en dit laat je dan minimaal drie uur opstijven in de koelkast.

13Voor het opdienen bestrooi je het met de cacaopoeder.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch