De site voor de meest smakelijke gerechten

Aardbeiencake

By Coen      

december 12, 2018

Een aardbeiencake maken is een leuke bezigheid en het hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Als je zelf dol bent op aardbeien en op cake, dan heb je nu het ideale recept gevonden wat je nu meteen op tafel kunt zetten om je gasten te verrassen.

Ingredients

Het volgende heb je nodig om de aardbeiencake klaar te maken:

120 gr boter, op kamertemperatuur

230 gr kristalsuiker

2 eieren

1,5 tl vanille-extract*

200 gr bloem

2 tl bakpoeder*

240 ml melk

250 gr aardbeien, in vier gesneden

poedersuiker

Er zijn ook nog wat benodigdheden die je nodig hebt voor de aardbeiencake:

Springvorm

Meelzeef

Kom

Houten lepel

Garde

Snijmesje

Taartrooster

Directions

1Je verwarmt eerst de oven voor op 170°C.

2Dan beboter je een bakvorm en bestuif je deze met een beetje bakmeel.

3Vervolgens meng je in een grote kom de boter en de suiker tot een luchtig geheel.

4Dan meng je de eieren en het vanille-extract er doorheen.

5Dan voeg je ook de bloem toe en het bakpoeder. Roer het geheel dan goed door elkaar.

6Dan kop je de melk door het bloemmengsel tot je een glad deeg krijgt.

7Dan giet je het beslag in de bakvorm en strijk je het glad. Dan leg je de aardbeien hier bovenop, voor je variatie zou je verschillende vormen kunnen proberen, zoals een cirkel.

8Vervolgens bak je de cake in ongeveer 45 minuten tot de caketester er schoon uitkomt.

9Laat de aardbeiencake dan afkoelen op een taartrooster. Dan bestrooi je de aardbeiencake voor het serveren met poedersuiker.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch