De site voor de meest smakelijke gerechten

Cooking Method: Simmering

Gegratineerde kokkels met knolselderij en parmezaan

Heb je inspiratie nodig voor wat er vanavond op tafel moet komen? Dan zit je hier goed want we hebben hier een lekker recept voor je en de hoeveelheid ingrediënten zijn gebaseerd op vier personen. Voor het recept voor gegratineerde kokkels met knolselderij en parmezaan heb je niet echt veel ingrediënten voor nodig dus dit betekent dat het wel een simpel stappenplan wordt om dit heerlijke gerecht te kunnen bereiden. Lees hieronder welke ingrediënten je nodig hebt voor het gerecht, tevens is het handig om even in de kasten te kijken want het kan zijn dat je een aantal ingrediënten al in huis kunt hebben. Vervolgens staat er ook het stappenplan die je kan volgen om deze heerlijke maaltijd te maken.

By Coen

Mosselen

Hoe maak je de mosselen klaar?
Het klaarmaken van mosselen is heel erg makkelijk te doen en ze zijn ook nog eens super snel klaar. Het enige waar je veel tijd aan kwijt zal zijn, is het schoonmaken en controleren van de mosselen. Waar je goed op moet letten bij het controleren van de mosselen is dat deze soms niet reageren. Soms gaan ze niet dicht en als je ze dan later nog eens gaat controleren gaan ze ineens wel dicht. Dus gooi de mosselen niet te snel weg. Maar als je toch twijfelt moet je ze niet eten, want je kunt echt goed ziek worden als je een verkeerde mossel eet.

By Coen

Kokkels met soja-balsamicosaus

Op zoek naar een lekker recept om gebruik van te kunnen maken voor het avondeten? Dan is het goed dat wij voor jou een lekker recept voor kokkels met soja-balsamicosaus hebben klaar staan. Dit recept bevat ingrediënten bedoeld voor vier personen, dit is dus precies genoeg voor een huishouden.

By Coen

Hachee recept

Meer Nederlands eten dat je niet in veel restaurants zult vinden! Dit is hier een typisch Nederlandse winterstoofpot. Een beetje zoals de Nederlandse versie van Boeuf Bourguignon. Ik denk dat je het moeilijk vindt om een Nederlander te vinden die op de een of andere manier niet opgroeide met Hachee. Vooral familierecepten. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om de geur van keukens overal in de stad te missen als je door de straten van Gouda loopt. Mijn gok is dat we schaamteloos de naam van de Franse hâché hebben gestolen. Maakt het echter niet minder goed. Het is een stevige en relaxte biefstuk en uienstoofpot die traditioneel wordt geserveerd met aardappelpuree en gestoofde rode kool. Dit is voor je comfort food deluxe-bestand en geloof me als ik zeg dat de tijd die je eraan besteedt dit de moeite waard zal zijn. Leg hem gewoon op je luie en koele zondagmiddag en vergeet alles totdat de geur van Holland je huis vult.

By Coen

Kip pasta pesto

Soorten pasta voor de kip pasta met pesto:

  • Ik gebruik penne, omdat pesto saus meer oppervlak bedekt met korte pasta's zoals penne.
  • Lange stukjes spaghetti pasta zijn ook perfect geschikt voor een romige en vette saus zoals basilicum pesto saus.
  • Capelini pasta is een uitstekende keuze voor deze saus, omdat dunne noedels perfect gemengd worden met deze romige pastasaus.

Hoe vries je basilicum in?

Gebruik ijsblokjesladen voor langdurige opslag. Vul een schone ijsblokjeshouder met basilicum pesto. Laat de basilicum pesto invriezen. Laat de basilicum pesto ijsblokjes los uit het ijs bakje. Voeg basilicum pesto toe aan de ijsblokjes en houd hen bevroren voor maximaal 3 maanden. Zo heb je op deze manier, wanneer het tijd is om pesto in een recept te gebruiken, hoef je niet een hele container basilicum pesto te ontdooien. Neem gewoon een ijsblokje of twee en gebruik ze voor uw recept.

By Coen

Kippenbraadplan met herby knoedels

Verwarm de oven op 180C / 160C ventilator / gas 4. Gooi de stukken kip met de bloem en wat zout en peper, om ze te coaten - het is gemakkelijk om dit in een plastic voedselzak te doen. Verwarm de olie in een braadpan met een deksel. Bak de stukjes kip aan alle kanten bruin - je moet dit in batches doen. Verwijder alle stukjes op een bord en laat de uien, wortel, spekjes, laurier en tijm in de pan. Kook zachtjes gedurende 10 minuten tot de ui zacht is. Leg de stukken kip terug, met eventuele sappen die zich op de plaat hebben verzameld.

By Coen

Braadpan voor worst en bonen

Verhit 2 eetlepels olijfolie of koolzaadolie in een grote pan met zware bodem. Voeg 1 fijngesnipperde ui toe en kook voorzichtig gedurende 5 minuten. Voeg 2 fijngehakte middelgrote stengels bleekselderij, 1 gesneden gele paprika en 1 gesneden rode paprika toe en bak nog 5 minuten.

By Coen

Snert recept

Een overheerlijk recept van de welkbekende en traditionele snertsoep.
Snert wordt ook wel vaak ‘erwtensoep’ genoemd (en is de oorspronkelijke naam). Dit Nederlandse winternestje is een dikke stoofpot van spit-erwten stukjes varkensvlees en bosje groenten. Dit is een stevige soep.

By Coen

Wortelsoep met sinaasappel en ui

Schroom niet om ook nog andere toevoegingen te maken! Een klein beetje crème fraîche of slagroom smaakt bijvoorbeeld helemaal niet verkeerd in deze soep. De wortelsoep wordt op deze manier iets romiger en heeft een ietwat rijkere smaak. Houd je van lekker pittig? Dan kun je eventueel nog kleine stukjes rode peper toevoegen of een heel klein beetje cayennepeper om de smaakpapillen echt op scherp te zetten.

By Coen

Indiase wortelsoep

De Indiase keuken is een enorm gevarieerde keuken, omdat India een land is met tal van verschillende culturen en bevolkingsgroepen. De variatie heeft een flinke weerslag op de Indiase keuken en eigenlijk zien we dit terug in alle gerechten die uit deze keuken afkomstig zijn.

By Coen

nl_NLDutch
nl_NLDutch