De site voor de meest smakelijke gerechten

Category: Soep

Tom Yum

Tom Yum Goong soep is een van de meest bekende gerechten in de Thaise keuken, in deze recepten staat hoe je de authentieke Thaise street food-stijlversie maakt. Er zijn 2 verschillende soorten Tom-Yum, de duidelijke versie en de romige versie, en er zijn aanwijzingen voor het maken van beide typen. Tom Yum Goong nam sai is Tom Yum met garnalen in een heldere bouillon, terwijl Tom Yum Goong nam khon de romige melkachtige versie is. In tegenstelling dat veel mensen denken dat Tom yum romig is gemaakt met kokosmelk, is het eigenlijk nom kream tiam , wat een ingeblikte verdampte melk is (in tegenstelling tot gezoete gecondenseerde melk).

By Coen

Tom Kha Kai

Tom Kha kai hai - het beste en Gemakkelijkste recept voor Thaise kokosnoot kippensoep met kip, champignons en kokosmelk. 20 minuten en beter dan restauarant's. Tom Kha kai is heel gemakkelijk thuis te maken. Het vraagt om eenvoudige ingrediënten van kip, kokosmelk, champignons. Je hebt ook citroengras, galangal en Thaise pepers nodig om de unieke smaken naar voren te brengen. Het kookproces is vrij eenvoudig en in 20 minuten heb je een pot romige, aromatische, zure, hartige en overheerlijke soep. Galangal is het belangrijkste ingrediënt in het recept omdat de naam letterlijk galangal kip betekent. Je kunt het vers of bevroren kopen in Aziatische winkels. Dit Tom Kha kai-recept, aangepast van mijn favoriete Thaise kookboek: Thai Cooking Made Easy. Gelukkig koken!

By Coen

Goulash soep

Goulash is een Hongaarse soep van vlees en groenten die wordt gekruid met paprika en andere smaakmakers. Het is een populaire maaltijd in heel Europa die al honderden jaren oud is, en veel culturen hebben hun eigen versie van dit heerlijke gerecht sommige dik en stoofpotachtig, andere meer met water.

By Coen

Kikkererwten recept

Wat is nou het verschil tussen gedroogde kikkererwten en kikkererwten uit blik? Het verschil zit in de smaak van de erwten. Gedroogde kikkererwten hebben meer smaak dan kikkererwten uit blik. Het enige nadeel van de gedroogde erwten is dat je deze acht uur lang moet laten weken voordat je deze kan gaan koken. Het is niet dat je je even bedenkt om falafel te gaan eten. De kikkererwten die je uit blik haalt zijn al voorgekookt en geweekt. Deze zou je dus rechtstreeks kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld een hummus.

By Coen

Snert recept

Een overheerlijk recept van de welkbekende en traditionele snertsoep.
Snert wordt ook wel vaak ‘erwtensoep’ genoemd (en is de oorspronkelijke naam). Dit Nederlandse winternestje is een dikke stoofpot van spit-erwten stukjes varkensvlees en bosje groenten. Dit is een stevige soep.

By Coen

Wortelsoep met sinaasappel en ui

Schroom niet om ook nog andere toevoegingen te maken! Een klein beetje crème fraîche of slagroom smaakt bijvoorbeeld helemaal niet verkeerd in deze soep. De wortelsoep wordt op deze manier iets romiger en heeft een ietwat rijkere smaak. Houd je van lekker pittig? Dan kun je eventueel nog kleine stukjes rode peper toevoegen of een heel klein beetje cayennepeper om de smaakpapillen echt op scherp te zetten.

By Coen

Indiase wortelsoep

De Indiase keuken is een enorm gevarieerde keuken, omdat India een land is met tal van verschillende culturen en bevolkingsgroepen. De variatie heeft een flinke weerslag op de Indiase keuken en eigenlijk zien we dit terug in alle gerechten die uit deze keuken afkomstig zijn.

By Coen

Witlofsoep

Uien in de olie in een 4 - tot 5-quart zware pot koken op matig vuur, roer het af en toe, totdat het verzacht, ongeveer 5 minuten. Voeg knoflook en oregano en kook het, roeren het 2 minuten ongeveer.

By Coen

Bruinebonensoep met rookworst

Iedere gezin heeft wel zijn eigen unieke recept. Het is een super handige recept, waar een heel gezin genietend vol kan zitten. Je moet er wel tijd aanbesteden om de perfecte soep te maken.

By Coen

Zomerse paprikasoep volgens Jamie Oliver

Zomers genieten met Jamie Oliver? Deze zomerse paprikasoep maak het mogelijk! Jamie Oliver lukt het als geen ander om simpele gerechten smaakvol te bereiden, deze soep van Jamie brengt de smaak van de paprika’s uitstekend naar boven en geeft ook andere ingrediënten een kans.

By Coen

nl_NLDutch
nl_NLDutch