De site voor de meest smakelijke gerechten

Kippenbouillon maken

Kou opgevat? Hier is het ideale medicijn voor jou verkoudheid. Je hebt vast wel eens gehoord dat kippenbouillon soep goed is voor verkoudheid. Dit medicijn wordt al jaren gebruikt en tegenwoordig nog steeds. Daarom ga ik jullie vertellen hoe je deze remedie zelf klaarmaakt. Dit is een recept voor een grote pan, zodat de hele familie of vrienden meteen mee kunnen genieten.

By Coen

Artisjokken met dragonmayonaise

Een leuke bezigheid, koken. Maar wat wil jij deze dag weer op tafel zetten? Je kunt nu de artisjokken met dragonmayonaise maken. We hebben nu een heerlijk voorgerecht voor je wat je in korte tijd klaar kunt maken. Qua voorbereiding neemt het ongeveer een uur in beslag, maar de bereidingstijd is maar tien minuten! Dit gerecht is geschikt voor vier personen.

By Coen

Snelle Vegan Burger

Tegenwoordig zijn er zoveel vleesvervangers dat er steeds meer mensen vegetariër worden.
Er zijn tegenwoordig erg veel huishoudens waar er helemaal geen vlees meer wordt gegeten. Dit kan natuurlijk verschillende redenen hebben zo doen sommige mensen het om het dierenleed te voorkomen, ook sommige mensen doen het voor het milieu omdat er veel milieuonvriendelijke dingen zijn verbonden aan het slachten van dieren. Er zijn ook mensen die het doen omdat er wordt gezegd dat de voorverpakte vleesproducten erg bewerkt zouden zijn. Daarom zijn er tegenwoordig ook veel alternatieven om bijvoorbeeld je eigen vleesvervangers te maken. Wij gaan u nu het recept vertellen van de snelle, maar toch overheerlijke vegan burger.
Laatst hoorde ik een verhaal voorbijkomen dat er iemand bij onze buren kwam eten (Mijn buren zijn overigens vegetarisch.), ze hadden vegan burgers gemaakt zonder dat te melden achteraf nadat het gerecht achter de kiezen was werd verteld dat het een vleesvervanger was. Ze hadden het niet eens gemerkt, waarschijnlijk proef je wel een verschil als je het weet, maar zonder dat je het weet is het verschil totaal niet te proeven. Zo vonden ook de gasten van mijn buren.

By Coen

Griekse salade met linzen

Al het gezonde eten dat er tegenwoordig wordt aangesmeerd om helemaal gezond te worden is ook vaak niet te eten, daarom komen wij nu met een overheerlijk gezond en ook nog eens simpel te bereiden recept. Wij hebben dan ook gekozen voor een overheerlijke Griekse salade met linzen, wij hebben het zelf ook gemaakt en het was echt helemaal top. Het recept hebben wij van een grootmoeder van iemand van de redactie, onze redacteur is hiermee opgegroeid en vond dat het echt op de website moest komen, dus bij deze. Toch zijn er nog wel aardig wat Griekse salades, zo hebben we nog een choriatiki salade, die bestaat Griekse saladeonder andere uit tomaat, olijven, ui, komkommer en feta. Het is een echt boeren gerecht, daarom heet het ook een choriatiki salade want choriatiki betekend namelijk boeren in het Grieks. Dit was een enorm oud gerecht dat vroeger werd gegeten door de Griekse boeren, tegenwoordig zijn er dan ook natuurlijk smaken te vinden van over de hele wereld, en daarom wordt het bijna nooit meer gegeten. Deze salades zijn vaak erg grof en het bevat dan ook erg grote stukken fruit en groeten.

By Coen

Linzensalade

Linzen werden in de jaren 70 voornamelijk door de hippies gegeten en kwamen overwaaien uit India waar de groente altijd al populair was. Linzen zijn uitstekend voor de binding in bijvoorbeeld soep, maar worden ook voor andere gerechten zoals linzensalade gebruikt. De peulvrucht bestaat er in een oranje, bruine, gele, rode, groene en witte variant. Verschillende soorten linzen hebben een bepaalde bereidingstijd. Roze linzen zijn bijvoorbeeld al binnen een kwartier gaar, terwijl andere linzen een veel langere kooktijd vereisen. Kook de linzen nooit te lang! Een te lange kooktijd zorgt voor een onaangename geur.

By Coen

Varkenshaas 2

Het vlees combineert goed met een romige saus. Je kunt de saus zelf maken, maar uiteraard zijn er ook andere combinaties met varkenshaas mogelijk. Kies voor een mix met paprika, ui en paddenstoelen om tot een overheerlijke basis te komen. Varkenshaas is een mooi stukje vlees waarvan je behoort te genieten!

By Coen

Tomatensoep met kokkels

Ben je op zoek naar een lekker voorgerecht die je voor het avondeten kan serveren? Dan zit je hier goed, want wij hebben speciaal het recept voor lekkere tomatensoep met kokkels voor je op het menu gezet. Deze ingrediënten en de hoeveelheid ervan die in het recept staan is bedoeld voor maximaal vier personen en dat is handig als je met zijn vieren van plan bent om gezellig te gaan eten.

Serveren

Je hebt nu in drie simpele stappen de bereidingswijze gevolgd en zo te zien heb je als het goed is lekkere tomatensoep met kokkels bereidt. Het is dan een goed tijdstip om deze lekkere tomatensoep met kokkels op te dienen en iedereen en de kommen in gelijk porties te verdelen en uit te gaan delen. Dit gaat natuurlijk heerlijk smaken en iedereen zal ervan gaan genieten en dan heb je ook weer iets nieuws geleerd. Tast toe en geniet ervan

By Coen

Carbonara met koolraap

Een rokerige Carbonara van koolraap
Dit is niet bij elke verbeelding een authentieke carbonara, maar ik gebruik het woord om je een idee te geven van hoe het eruit zal zien, knapperige stukjes rokerige koolraap compenseren de instant zijdezachte saus van eieren en Parmezaanse kaas die de pasta verrukkelijk maken. Volg de methode zorgvuldig om ervoor te zorgen dat je de eieren niet door elkaar gooit. Ik gebruik hier gerookt zout bij, het is gemakkelijk te vinden in supermarkten, maar je kan ook zeezout gebruiken als je dat liever hebt.

By Coen

Gehaktbal recept

Combineer de melk en broodkruimels. Plaats de paneermeel in een kleine kom, giet de melk in en roer om te combineren. Leg apart terwijl je de rest van het gehaktbalmengsel bereidt. De broodkruimels absorberen de melk en worden drassig. Klop het ei, zout, peper, Parmezaanse kaas en peterselie. Klop het ei in een grote kom tot het gebroken is. Voeg de Parmezaanse kaas, peterselie, zout en een flinke hoeveelheid zwarte peper toe en klop om te combineren.

By Coen

Goulash

Wat is Goulash?
Goulash is een Hongaarse soep van vlees en groenten die wordt gekruid met paprika en andere smaakmakers. Het is een populaire maaltijd in heel Europa die al honderden jaren oud is, en veel culturen hebben hun eigen versie van dit heerlijke gerecht sommige dik en stoofpotachtig, andere meer met water

By Coen

nl_NLDutch
nl_NLDutch