De site voor de meest smakelijke gerechten

Pittige kip met zoete aardappelen

Een lekkere kip bereiden kun je op verschillende manieren doen. Hier vind je een lekker recept waarbij je de kip goed kan gebruiken. Pittige kip met zoete aardappels uit de oven staat voor vandaag op het menu. Dit gerecht is redelijk te doen en de bereidingstijd duurt ongeveer 30 minuten, dat betekent dus dat het ook niet echt veel tijd in beslag neemt. Dit recept is voor vier personen. Lees hieronder het recept, haal de ingrediënten in huis en je kan aan de slag. Laat gerust een bericht achter wat je van dit recept vond.

Nu je alle ingrediënten in huis hebt kan je lekker gaan beginnen met de bereiding van de pittige kip met zoete aardappels uit de oven. Speciaal voor de mensen die van pittig eten houden.

By Coen

Tiramisu

Tiramisu, het heerlijke dessert die iedereen wel kent komt oorspronkelijk uit het prachtige land Italië. De naam tiramisu heeft de letterlijke betekenis "trek mij omhoog", dat ook wel betekent " maak mij blij". De verrukkelijk tiramisu wordt dus vaak gegeven aan mensen die aan het herstellen zijn van het ziek zijn. Hiermee willen ze de herstellende zieken steunen, opvrolijken en laten weten dat ze sterk zijn en dat het helemaal goed komt. Het dessert tiramisu is een modern gerecht. Het dessert tiramisu is in de Italiaanse kookboeken en woordenboeken pas sinds 1980 gezet. Waar de tiramisu precies in Italië vandaan komt is niet duidelijk, maar men denkt dat het waarschijnlijk in de regio Veneto of de regio Friuli-Venezia Giulia vandaan komt.

By Coen

Gold medal koekjes

Heerlijke warme koekjes! Geniet van deze gemakkelijk te maken klassiekers in je mond.

By Coen

Gehaktbrood oven

Gehaktballen: Ditzelfde recept kan worden gebruikt om gehaktballen te maken in plaats van een brood.

By Coen

Kippenragout

Het gerecht voorbereiden kan wat tijd in beslag nemen maar dan heeft u wel een heerlijk gerechtje. Dit gerecht is genoeg voor 4 personen.

Als u het gerecht gaat opdienen doet u de ragout in de plakjes op het bord. Maak van de overgebleven bladerdeeg cirkeltjes die je uitsnijd met een mesje. Doe daarna het dekseltje op de ragout en nu is uw gerecht af. U kunt als garnering nog een beetje peterselie over het gerechtje doen.

By Coen

Wraps met kip

Zin in wraps met kip? Ga deze dan snel een keer zelf maken. Je kunt ze in korte tijd klaarmaken, maar hoe ga jij de wraps met kip bereiden? Je kunt een hele lunch voor het gezin klaarmaken, dit is niet altijd heel gemakkelijk. Je wil met de smaken van iedereen rekening houden. Vanaf nu kun je een makkelijke lunch klaarmaken waar iedereen van kan genieten, namelijk de wraps met kip. Het grote voordeel is dat de bereiding van wraps met kip niet zoveel tijd in beslag neemt en je kunt met de smaak van iedereen rekening houden. Dit komt omdat er verschillende recepten zijn van de wraps met kip. Er kan dus volop gevarieerd worden en dat maakt het klaarmaken van de wraps met kip ook nog eens een leuke bezigheid. Je zou de kip kunnen marineren, lekker sausjes toe kunnen voegen en je kunt groenten toevoegen of juist weglaten. Je kunt de wrap vullen met krokante kip, met plakjes kipfilet maar ook met gebakken kip. Zoals je kunt zien, er kan erg veel met de wraps met kip dus nu maar eens bedenken waar je zin in hebt en wat jouw eerste wraps met kip zullen worden!

Geniet van de wraps met kip

Je kunt de wraps met kip op tal van manieren bereiden. De wraps met kip bieden een groot aantal voordelen. Allereerst kun je de kip op verschillende manieren bereiden. Je kunt daarvoor de koude kipfiletreepjes nemen. Of kip frituren, bakken of braadstomen. Een ander voordeel is dat je de kip goed kunt combineren met diverse sauzen en kruiden. Er zijn veel soorten wraps met kip ontstaan, geen een wrap met kip is hetzelfde. Alleen al door de kip op een andere manier klaar te maken of een andere saus te kiezen, krijg je een hele andere wrap. Een andere reden dat de wraps met kip erg populair zijn, is dat kip mager vlees is en daardoor weinig vetten bevat. Let goed op dat je het niet gaat frituren of in veel olie gaat bakken! Kip bevat ook vitaminen en veel eiwitten.

By Coen

Cigkofte

Cigkofte is een Turks gerecht dat met rauw vlees, pittige kruiden en bulgur wordt gemaakt. Er is ook een vegetarische variant ervan, het vlees wordt vervangen door gemalen walnoten. Hierbij wordt de kruiden ook extra versterkt en wordt er ook smaakvervangers erin toegevoegd zodat de gemalen walnoten een vlees smaak krijgt. Cigkofte wordt meestal gereserveerd met durum of met salade. Cigkofte is een hoofdgerecht en komt oorspronkelijk uit zuidoost Turkije (dit zijn de veelgekozen gerecht in Adana en Sanliurfa). Tegenwoordig wordt dit geserveerd als hapje of bijgerecht aan toeristen. Cig kofte wordt altijd groot gereserveerd en altijd voor een groot groep mensen.

By Coen

Gegratineerde kokkels met knolselderij en parmezaan

Heb je inspiratie nodig voor wat er vanavond op tafel moet komen? Dan zit je hier goed want we hebben hier een lekker recept voor je en de hoeveelheid ingrediënten zijn gebaseerd op vier personen. Voor het recept voor gegratineerde kokkels met knolselderij en parmezaan heb je niet echt veel ingrediënten voor nodig dus dit betekent dat het wel een simpel stappenplan wordt om dit heerlijke gerecht te kunnen bereiden. Lees hieronder welke ingrediënten je nodig hebt voor het gerecht, tevens is het handig om even in de kasten te kijken want het kan zijn dat je een aantal ingrediënten al in huis kunt hebben. Vervolgens staat er ook het stappenplan die je kan volgen om deze heerlijke maaltijd te maken.

By Coen

Entrecote braden

Entrecote is een stuk premium gesneden rundvlees. Het stuk vlees is van de dunne lende afgesneden en heeft een klein dun vet randje.  Als je entrecote letterlijk vertaald betekent het  ‘ tussen in de ribben ‘. Voeger werd het stuk  ‘ entrecote vlees   ‘ dan ook van tussen de ribben weg gesneden.

Er zijn een aantal verschillende soorten entrecote vlees:

• Club steak of terwijl ‘ cote a l’os  ‘. Dit is een stuk vlees dat word gesneden vanuit de zes rib. Aan elk stuk steak zit een rib vast.

• Entrecote a la minute. Dit is en stuk vlees  dat heel dun gesneden is en geschikt voor één persoon. Dit stuk vlees is dan ook binnen één minuut klaar om te eten.

• De T – bone steak.  Dit stuk vlees word gesneden van heel de runder lende inclusief het filet. In de  T – bone steak zit een stuk been dat de T vorm heeft. Dit is de halve ruggengraat. De T – Bone Steak bevat verder ook een stuk filet en soms ook geen filet, ook bevat het stuk vlees een stuk entrecote.  Een T – bone steak is meestal 0.5 inch dik of 5 mm.

• Porterhouse steak.  Dit is een stuk T – bone steak met waar een groot stuk filet aanzit.  Volgends de regelingen van het ‘ U.S. Department of Agriculture’s Institutional  Meat Purchase Specifications ‘ moet een stuk Porthouse steak minimaal 12.5 inches dik zijn of terwijl 32 mm.

 

By Coen

Gehaktbal recept 2

Maak eerst de gehaktballen. Verdeel de worstschillen en pers het vlees uit in je grootste mengkom. Voeg het gehakt, de ui, peterselie, Parmezaanse kaas, paneermeel, geklopte eieren en veel kruiden toe. Krijg je handen en meng je heel goed hoe meer je het gehakt knijpt en drukt, hoe teder de gehaktballen zullen zijn.

By Coen

nl_NLDutch
nl_NLDutch